Banyuwangi in beeld als de volgende bestemming in Indonesie (vanuit Europa)

Banyuwangi op Oost-Java staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en culturele bezienswaardigheden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, via de Indonesische ambassade in Brussel, is van plan de stad in België en andere Europese landen te promoten.
Persagentschap Antara meldde dat functionarissen van de Indonesische ambassade in Brussel de toeristische marketingplannen hadden besproken.
“We hebben veel gehoord over Banyuwangi toerisme [en] zijn verschillende festivals. Ik besefte dat [het Banyuwangi-toerisme] de potentie heeft om gepromoot te worden in Europese landen, met name België, “zei Meri Astrid Indriasari, de handelsattaché van de Indonesische ambassade in Brussel.
Meri voegde toe dat de toeristenaantrekkelijkheden in Banyuwangi cultuur en landschap omvatten, die tot het een aantrekkelijke bestemming voor Europese toeristen maken.
Wahidah Maghriby, de landbouwattaché bij de Indonesische ambassade in Brussel, voegde eraan toe dat Europese toeristen een voorliefde hadden voor kunst en cultuur en natuurlijke schoonheid, die allemaal te vinden waren in Banyuwangi.

[Edward – GO INONESIA]: Banyungwangi is vaak de laatste plaats op Java waar de reis verder gaat naar Bali per ferry. de ferry vertrekt meerdere keren per dag en de overtocht duurt ongeveer 1,5 uur. Vanuit Banyungwangi kun je per jeep (join in) naar de Ijen vulkaan. De Ijen is beroemd om zijn “blauwe lichten” en de arbeiders welke met stukken zwavel (soms wel to 90kg!) vanuit de krater naar boven lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *